top of page

to 28. tammik.

|

Online

Kundaliinijoogan online-tunti torstaisin

https://www.facebook.com/events/2831078667171064 Voit osallistua tunnille oman tietokoneen, tabletin tai puhelimen kautta kotoa käsin. Tunnille ovat tervetulleita myös ne, jotka eivät ole aikaisemmin jooganneet.

Registration is Closed
See other events
Kundaliinijoogan online-tunti torstaisin
Kundaliinijoogan online-tunti torstaisin

Aika ja paikka

28. tammik. 2021 klo 19.00 – 20.30

Online

Lisätietoja tapahtumasta

Sydämeni Olemusvoiman kundaliinijoogaa torstaisin Online-tuntina kevään ajan kello 19.00 -20.30

– Mahdollista tilata tunnit myös nauhoitteena live-tuntien sijaan

Tunnit järjestetään Zoom-sovelluksella ajalla 14.1.2021 – 29.4.2021 kello 19.00 – 20.30

(Tunti ilmestyy ainoastaan nauhoitteena torstaiaamuna:  21.1.2021 ja 1.4.2021.)

Hinnat: 12€/10€* 5 kerran kortti 50 €/40 €* 10 kerran kortti 95€/75€*  (hinnat sis. alv 10%) *Työttömät, kotiäidit ja-isät, eläkeläiset ja opiskelijat jne.

Maksuvaihtoehdot: Tilille, MobilePay tai Smartumin, Edenredin tai E-passin mobiilisovelluksella.  Ilmoittautuminen: olemusvoima@gmail.com

Sarjakorttilaiset saavat linkin viikoittaiselle tunnille automaattisesti sähköpostiin torstaiaamupäivän aikana.

Lisäksi tunnista saa itselleen nauhoitteen kahdeksi viikoksi käyttöön.

Kundaliinijooga on meditatiivinen joogamuoto, jonka harjoitukset ovat yhtä lailla fyysisiä kuin henkisiäkin.  Monipuoliset harjoitukset säännöllisesti tehtynä nostavat fyysistä kuntoa, avaavat kehoa ja vahvistavat lihaksia, mutta samalla tasapainottavat mieltä ja tunne-elämää, lisäävät tietoisuutta, keskittymiskykyä sekä itsetuntemusta. Yhdenkin harjoituskerran jälkeen oma olemus tuntuu usein tasapainoisemmalta ja energisemmältä.

90 min tunti koostuu:

• Alkuvirittäytymisestä mantrojen avulla

• Lämmittelystä (sisältää toisinaan pranayama-harjoituksia)

• Kriya-sarjasta eli liike (asana) sarja (sekä staattisia, että dynaamisia asanoita ja pranayama-harjoituksia)

• Rentoutuksesta

• Meditaatiosta

• Loppulaulusta ja loppumantrasta

Kundaliini on joogafilosofinen termi, jolla tarkoitetaan tietoisuuden luovaa voimaa ja sielun itsensä energiaa, johon pikkuhiljaa yhdistymme joogaa harjoittaessamme. Yksinkertaisesti kuvattuna kyse on siitä, että alamme pikkuhiljaa tiedostaa paremmin itseämme ja sitä, kuka olemme kaiken mielen myllerryksen ja materian alla. Alamme ymmärtämään omia vahvuuksiamme, oivaltamaan omia sisäisiä, estäviä uskomuksiamme ja rohkaistua luomaan elämäämme niitä asioita, jotka koemme sydämessämme tärkeiksi. Kundaliinijoogaa kutsutaankin tämän vuoksi tietoisuuden joogaksi. Oman henkilökohtaisen kokemukseni mukaan kundaliinijooga auttaa voimaan paremmin omassa kehossa, tulemaan tietoisemmaksi omissa tekemisissään ja kokemaan elämän sitä kautta merkityksellisemmäksi.

Kundaliinijooga sopii mielestäni joogaharjoitukseksi kenelle tahansa, joka haluaa joogalta hiukan enemmän kuin fyysistä liikeharjoitusta. Vaikka kundaliinijoogankin fyysiset harjoitukset ovat toisinaan haastavia, niitä tehdään aina oman sen hetkisen kunnon mukaan ja pyrin aina antamaan vaihtoehtoja haastavampiin asanoihin. Teet harjoitusta itsellesi, itseesi keskittyen ilman vertailua tai ulkopuolelta annettuja tavoitteita.   Myös harjoittajaltaan tämä joogamuoto vaatii tietoista halua keskittymiseen säännöllisesti. Harjoituksessa pyhität hetken itsellesi hiljentymällä ja kääntymällä keskittyen sisäänpäin antaen tilaa sisäisille prosesseille.   Olit joogannut paljon tai et ollenkaan, olet lämpimästi tervetullut tunneilleni mukaan! Vaikka tunnit ovat monipuolisia, ne eivät ole vaikeita!

Tuntia varten tarvitset:

• Joogamaton

• Istuma-asentoa varten meditaatiotyynyn, joogatiilen tai muun tukevan tyynyn takapuolen alle tai tuolin. Istuma-asento on yleensä se haastavin asana ja kannustan rohkeasti käyttämään istuma-asennoissa myös tuolia, jossa jalkapohjat ylettävät maahan.

• Viltin loppurentoutukseen ja/tai meditaatioon

• Juomapullon

• Mielellään tilan, jossa saat olla rauhassa.

• Voit sisustaa tilaa mieleiseksi hiljentymisen ja keskittymisen alttariksi tuomalla sinne kukkia, kynttilöitä, voimakiviä, lampaantaljan, huonekasveja, eteeristä öljyä diffuuseriin tai muuta itseäsi voimaannuttavaa.

• Päälle mukavat, joustavat ja sopivan lämpimät vaatteet

Säännöllisen kundaliinijoogan harjoittamisen hyödyt:

• Itsetuntemuksen lisääntyminen

• Tietoisen läsnä olemisen taidon lisääntyminen

• Mielen hallinnan parantuminen

• Energisen olon lisääntyminen

• Hengityksen parantuminen

• Meditatiivisemman, neutraalin mielen kehittyminen

• Hermoston vahvistuminen

• Fyysisen kehon vahvistuminen

• Rohkeuden lisääntyminen (lähteä rakentamaan elämästä itsensä näköistä)

• Tasapainon lisääntyminen

• Positiivisuuden ja virkeyden lisääntyminen

• Omien tunteiden tunnistamisen ja tunnetietoisuuden lisääntyminen

• Negatiivisen reaktiivisuuden vähentyminen

Kundaliinijoogan historia, kuten joogan historia muutenkin, on monisyinen ja moniuloitteinen. Harjoitusten taustalla on vaikutteita monilta joogan historian osa-alueilta ja opettajilta/guruilta, joiden alkuperä ei aina ole selvä. Kundaliinijooga on peräisin Intiasta ja se on tullut länsimaihin 60- 70-luvun vaihteessa. Sen taustalla vaikuttaa Ayurveda ja harjoitteista löytyy paljon yhteyttä hatha-joogaan ja myös samoja tekniikoita käytetään. Joogafilosofisesti kundaliinijooga pohjautuu Patanjalin joogasutriin, jotka on koottu n. 200-luvulla jälkeen ajanlaskun. Henkilökohtaisesti uskon, että vaikka joogan juuret ovat hyvin kaukana historiassa, jooga elää ja kokee jatkuvaa evoluutiota ja on aina jollain tavalla aikaansa sidottua siinä, miten joogan ymmärrämme ja sitä käytämme. Toisaalta, vaikka jooga on aina jollain tavalla sidottu siihen aikaan, jossa sitä harjoitetaan, uskon, että yhteistä sekä munaisille joogeille, että meille, jotka harjoitamme sitä nykyään, on tarve hiukan myyttiselläkin tavalla ymmärtää elämän tarkoitusta ja sitä kuka on.

Asiakkaan kuvaus Annesta opettajana:

”Annessa yhdistyy lämminhenkinen persoona ja taitava joogaopettaja. Opettajana Anne on selkeä, vakuuttava ja johdonmukainen. Opetuksen seuraaminen onnistuu, vaikka silmät kiinni ohjeita kuunnellen, myös videon välityksellä. Annen tunnit ovat aina hyvin valmisteltuja ja arvostan tuntien monipuolisuutta. Parasta Annessa on hänestä huokuva rauhallisuus, levollisuus ja sydämen valo.” – Camilla

”Kundaliinijooga on ensirakkauteni joogan kentällä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, ensimmäisellä tunnillani.  Tämä jooga toi minut kotiin, loi minulle yhteyden pinnan alle; omaan sieluun ja sydämeen ja johdatti omien elämäntehtävieni pariin. Toi elämääni syvyyden, jota ei voi viedä pois, vaikka kaiken muun menettäisin. Siksi minulle on tärkeää jakaa sinun kanssasi kundaliinijoogan tekniikat, kriyat (liikeharjoitussarjat) ja meditaatiot, jotka rakentuvat monipuolisiksi ja kokonaisvaltaisiksi eheyttäviksi harjoitteiksi.  Jaan opetuksia ja tekniikoita oman kokemukseni ja ymmärrykseni kautta. Lähestyn kundaliinijoogaa siihen liittyvän tradition kautta feminiinisellä lempeydellä, tieteellisen tiedon, joogafilosofian ja intuitiivisen ymmärryksen näkökulmasta. Ohjaamiseni kehittyy oppimiseni ja oman harjoituksen myötä jatkuvasti.”

Lämpimin sydämin, Anne Raatikainen / Sydämeni Olemusvoima  KRI Sertifioitu kundaliinijoogaopettaja

Jaa tapahtuma

bottom of page