- Tietoisuuden ja sisäisen kasvun joogaa

Kundaliinijoogapettaja Anne Raatikainen

Kundaliinijooga

 • Sydämeni Olemusvoima
 • Sydämeni Olemusvoima
VahvaMin%25C3%25A4_logo_uusi_tietoiseen%

HILJENNY, PALAUDU JA VOIMAANNU!

KUNDALIINOJOOGA ON MEDITATIIVINEN JOOGAMUOTO, jonka harjoitukset ovat yhtä lailla fyysisiä kuin henkisiäkin. Monipuoliset harjoitukset säännöllisesti tehtynä nostavat fyysistä kuntoa, avaavat kehoa ja vahvistavat lihaksia, mutta samalla tasapainottavat mieltä ja tunne-elämää, lisäävät tietoisuutta, keskittymiskykyä sekä itsetuntemusta. Yhdenkin harjoituskerran jälkeen oma olemus tuntuu usein tasapainoisemmalta ja energisemmältä.

 

90 min tunti koostuu:
• Alkuvirittäytymisestä mantrojen avulla
• Lämmittelystä (sisältää toisinaan pranayama-harjoituksia)
• Kriya-sarjasta eli liike (asana) sarjasta
• Rentoutuksesta
• Meditaatiosta
• Loppulaulusta ja loppumantrasta

Säännöllisen kundaliinijoogan harjoittamisen hyödyt: 

 • Itsetuntemuksen lisääntyminen

 • Tietoisen läsnä olemisen taidon lisääntymine

 • Mielen hallinnan parantuminen

 • Energisen olon lisääntyminen

 • Hengityksen parantuminen

 • Meditatiivisemman, neutraalin mielen kehittyminen

 • Hermoston vahvistuminen

 • Fyysisen kehon vahvistuminen

 • Rohkeuden lisääntyminen (lähteä rakentamaan elämästä itsensä näköistä)

 • Tasapainon lisääntyminen

 • Positiivisuuden ja virkeyden lisääntyminen

 • Omien tunteiden tunnistamisen ja tunnetietoisuuden lisääntyminen

 • Negatiivisen reaktiivisuuden vähentyminen

 • Elämänmuutoksen mahdollistuminen

 • Omista esteistä ja tarumoista tietoiseksi tuleminen ja niistä puhdistuminen

Tervetuloa Sydämeni Voiman nettijoogatunneille torstaisin!

 

Tunneista saa nauhoitteen,

jos ei pääse liveen mukaan.

Sytytellään itseemme elämän

tulta ja tahtoa!

Anne Raatikainen Kundaliinijoogaopettaja
syd%C3%A4meni%20olemusvoima%20anne_edite

KENELLE KUNDALIINIJOOGA SOPII JA MITÄ SE VAATII?

Kundaliinijooga sopii mielestäni joogaharjoitukseksi kenelle tahansa, joka haluaa joogalta hiukan enemmän kuin fyysistä liikeharjoitusta. Vaikka kundaliinijoogankin fyysiset harjoitukset ovat toisinaan haastavia, niitä tehdään aina oman sen hetkisen kunnon mukaan ja pyrin antamaan vaihtoehtoja haastavampiin asanoihin. Harjoitus on sinun omasi ja teet harjoitusta itsellesi, itseesi keskittyen ilman vertailua tai ulkopuolelta annettuja tavoitteita. 

 

Harjoittajaltaan tämä joogamuoto vaatii tietoista halua keskittymiseen säännöllisesti. Harjoituksessa pyhität hetken itsellesi hiljentymällä. Kääntymällä sisäänpäin annat tilaa sisäisille prosesseillesi. 

 

Tunnit ovat monipuolisia, vaan eivät vaikeita!

Olitpa joogannut paljon tai et ollenkaan, olet lämpimästi tervetullut tunneilleni!

​KUNDALIINI on joogafilosofinen termi, jolla tarkoitetaan tietoisuuden luovaa voimaa ja sielun itsensä energiaa, johon pikkuhiljaa yhdistymme joogaa harjoittaessamme. Yksinkertaisesti kuvattuna kyse on siitä, että alamme vähitellen tiedostamaan itseämme paremmin ja sitä, kuka olemme kaiken mielen myllerryksen ja materian alla. Alamme ymmärtämään omia vahvuuksiamme, oivaltamaan omia sisäisiä, estäviä uskomuksiamme ja rohkaistua luomaan elämäämme niitä asioita, jotka koemme sydämessämme tärkeiksi.

 

Oman henkilökohtaisen kokemukseni mukaan kundaliinijooga auttaa voimaan paremmin omassa kehossa, tulemaan tietoisemmaksi omissa tekemisissään ja kokemaan elämän sitä kautta merkityksellisemmäksi ja antaa myös voimaa ja rohkeutta tehdä muutoksia elämässään. 

 

ENERGIA JA ELÄMÄNVOIMA

​Kundaliinijoogassa emme tavoittele täydellisesti tehtyjä asanoita (asentoja) vaan pyrimme tekemään liikkeet keskittyneesti ja keskittymään samalla hengitykseen. Jokaisella liikkeellä ja harjoituksella on aina oma tarkoituksensa ja ajattelemme, että yhtä lailla, kun harjoitamme fyysistä olemustamme, harjoitamme myös mieliolemusta, tunneolemusta ja meissä olevaa elämänenergiaa; hyvin hienovaraista energiaa, joka antaa meille elämänvoiman ja elämänhengen. Yhtä lailla, kun kehossa on hermosto, keho koostuu joogisen filosofian mukaan myös energiakeskuksista ja tuhansista energiakanavista, jotka ovat vuorovaikutuksessa kehon, mielen ja tunteiden kanssa.

Tuntia varten tarvitset:
 • Joogamaton

 • Istuma-asentoa varten meditaatiotyynyn, joogatiilen tai muun tukevan tyynyn takapuolen alle tai tuolin. Istuma-asento on yleensä se haastavin asana ja kannustan rohkeasti käyttämään istuma-asennoissa myös tuolia, jossa jalkapohjat ylettävät maahan. 

 • Viltin loppurentoutukseen ja/tai meditaatioon

 • Juomapullon

 • Mielellään tilan, jossa saat olla rauhassa. 

 • Päälle mukavat, joustavat ja sopivan lämpimät vaatteet

Voit sisustaa tilaa mieleiseksi hiljentymisen ja keskittymisen alttariksi tuomalla sinne kukkia, kynttilöitä, voimakiviä, lampaantaljan, huonekasveja, eteeristä öljyä diffuuseriin tai muuta itseäsi voimaannuttavaa. 

Online-Joogan hinnasto
 • Kertamaksu 12 € / 10 €*

 • 5 kerran kortti 50 € / 40 €*

 • 10 kerran kortti 95 € / 75 €* 

*Työttömät, kotiäidit ja-isät, eläkeläiset ja opiskelijat jne. 

(hinnat sis. alv 10%)

 

UUTTA, RAJATONTA JA OMANLAISTA – OLEMUSJOOGA®

Oma polkuni ja kehitykseni on alkanut kuljettamaan yhä syvemmälle oman luovuuteni lähteille.  Tuosta lähteestä käsin luon tällä hetkellä oman näköistä joogaa - Olemusjoogaa®.

 

Tämä on joogaa nykypäivän tarpeisiin. Joogaa, joka ei rajaudu mihinkään oppiin tai traditioon. Enemmänkin yhdistää vanhaa eri traditioiden tietoa uuteen tietoon ja omaan kokemukseeni.

 

Harras unelmani on saada Olemusjoogan® ensimmäiset tunnit ja tekstit valmiiksi tämän kevään aikana. Päivitän Facebook -sivuilleni lisätietoja sitä mukaa, kun uutta syntyy. Facebookissa voit seurata muitakin tapahtumiani.

Piakkoin aukeavat myös sydämeni olemusvoiman nettisivut: www.sydameniolemusvoima.fi  ja blogi, jossa jaan kokemuksiani ja ajatuksiani, ehkä toisinaan uskallan paljastaa syvimpiä oppejani varjoistani ja epävarmuuksistani kanssasi tukeakseni sinun matkaasi.  

KUNDALIINIJOOGAN HISTORIA, kuten joogan historia muutenkin, on monisyinen ja moniuloitteinen. Harjoitusten taustalla on vaikutteita monilta joogan historian osa-alueilta ja opettajilta/guruilta, joiden alkuperä ei aina ole selvä. Kundaliinijooga on peräisin Intiasta ja se on tullut länsimaihin 60-70-luvun vaihteessa. Sen taustalla vaikuttaa Ayurveda ja harjoitteista löytyy paljon yhteyttä hatha-joogaan. Joogafilosofisesti kundaliinijooga pohjautuu Patanjalin joogasutriin, jotka on koottu n. 200-luvulla jälkeen ajanlaskun.

 

Henkilökohtaisesti uskon, että vaikka joogan juuret ovat hyvin kaukana historiassa, jooga elää ja kokee jatkuvaa evoluutiota ja on aina jollain tavalla aikaansa sidottua siinä, miten joogan ymmärrämme ja sitä käytämme. Toisaalta, vaikka jooga on aina jollain tavalla sidottu siihen aikaan, jossa sitä harjoitetaan, uskon, että yhteistä sekä munaisille joogeille, että meille, jotka harjoitamme sitä nykyään, on tarve ymmärtää elämän tarkoitusta, sitä kuka on ja miksi asiat tuntuvat menevän niin kuin menevät.

 

KUNDALIINIJOOGAN OHJAAJA ANNE

 

​Ohjaajanasi toimin minä – Anne KRI sertifioitu kundaliinijoogan ohjaaja Sipoosta. Jooga ja joogafilosofia ovat kulkeneet elämässäni ensin intohimoisena harrastuksena vuodesta 2015 saakka ja nyt tällä hetkellä osin kutsumusammattina.

 

Kundaliinijooga on ensirakkauteni joogan kentällä ja sen harjoittaminen on muuttanut elämääni niin valtavasti, että haluan jakaa näitä tekniikoita eteenpäin. Ohjaan harjoituksia oman kokemukseni ja ymmärrykseni kautta.

119523875_1479610022227312_3797345272545

Lähestyn kundaliinijoogaa siihen liittyvän tradition kautta feminiinisellä lempeydellä, tieteellisen tiedon, joogafilosofian ja intuitiivisen ymmärryksen näkökulmasta. Ohjaamiseni kehittyy oppimiseni ja oman harjoituksen myötä jatkuvasti. Tällä hetkellä joogaopintoihini kuuluu myös yinful jooga, jossa hitaat ja läsnäolevat asanat yhdistyvät meditoimiseen ja rentoutumiseen. Yinful-joogan taustalla vaikuttaa kiinalainen lääketiede ja Taolainen viisausperinne.

 

Ohjaajana minulle on tärkeää, että jokainen saisi tunnilla keskittyä itseensä, kehoonsa, harjoitukseensa ja prosessiinsa ilman vertailun painetta. Olen taustalla ohjaamassa ja tukemassa omalla äänelläni ja läsnäolollani, mutta harjoitus on jokaisen oma. Pyrin ylläpitämään tunnilla meditatiivista tunnelmaa ja ohjaan huomioimaan olennaiset asiat kehollisista linjauksista. Tärkeää on opetella tuntemaan oma kehonsa, mielensä ja tunnistaa mitä kehomme meille kertoo, mihin se ohjaa, mitä se milloinkin tarvitsee. 

Kundaliinijoogan harjoittamisen myötä uskalsin itse tehdä elämässäni muutoksen, josta olin haaveillut pitkään. Jätin taakseni arvostetun ja hyvätuloisen työn esimiestehtävissä ja harjoittelen nyt elämään hitaampaa, itseni näköistä elämää, jossa saan olla itse asioiden luojana ja luova. Oma luovuuteni vaatii tällä hetkellä hiljaisuutta, vetäytymistä ja luonnossa olemista. Rakastan myös kirjoittamista ja lukemista. Energiatyöskentelyn opintojen kautta luovuuteni on tullut myös uusi tiedon lähde intuitiivinen kanava. Rakastan tutkia ja oppia lisää myös näkymättömästä energiamaailmasta.  Nyt uskallan antaa niille tilaa. Rakastan luontoa ja sen eläimistöä ja ne opettavat minulle niin valoista kuin varjoista, kiertokulusta ja väistämättömästä muutoksesta. Kutsumukseni on antaa työkaluja ja tekniikoita ja rohkaista jokaista löytämään omaan luomiseen voimaan, löytämään se mitä itse haluaa tehdä ja mikä on se oma tehtävä ja lahja tähän elämään. En voi tuoda sinulle valmiita vastauksia. Vastaukset voit löytää vain sinä itse, mutta haluan olla tukena tarjoamassa välineitä. Kaikkia ei kutsu hiljaisuus, luontoon vetäytyminen ja pohdiskelu kuten minua, mutta jokaisella on se oma juttu, josta sydän alkaa hyrräämään ja luova ajattelu lähtee virtaamaan.  Sinun polkusi voi löytyä kaupalliselta alalta tai mistä tahansa. Kannustan lämpimästi tutkimaan ja uskaltamaan katsoa sisimpääsi joogan avulla!

Olen mukana Minä Olen -messuilla la 13.2.2021

Lue lisää...

 

Lämpimin sydämin,
Anne Raatikainen / Sydämeni Olemusvoima

 

 • Sydämeni Olemusvoima
 • Sydämeni Olemusvoima
 • Sydämeni Olemusvoima
 • Sydämeni Olemusvoima