Kundaliinijooga

Kundaliinijooga on tietoisuuden joogaa ja sisäisen kasvun joogaa.

 

Se on erittäin voimallinen joogamuoto, jonka harjoitukset pohjautuvat hyvin (jopa satoja vuosia) vanhoihin itsensä kehittämisen tekniikoihin. Harjoituksia tehdään huomioiden ihminen sekä kehon, mielen että energeettisen olemuksen tasolla. Fyysisten ja dyynamisten asanaharjoitusten lisäksi kundaliinijoogassa on olennaisessa osassa mielen keskittämisen harjoittaminen, meditaatio, hengitystekniikat, mantrat ja rentoutuminen. Jokainen tunti on aina hiukan erilainen riippuen, millaisia tekniikoita kulloinkin käytetään. Tunnin rakenne on kuitenkin pääpiirteiltään aina samanlainen koostuen: alkuvirittäytymisestä mantrojen avulla, kehon avaamisesta lämmitellen ja hengitystä avaten, kriyasarjasta, meditaatiosta ja rentoutuksesta sekä harjoituksen päättämisestä loppumantraan.

Monipuoliset harjoitukset säännöllisesti tehtynä nostavat fyysistä kuntoa, avaavat kehoa ja vahvistavat lihaksia, mutta samalla tasapainottavat mieltä ja tunne-elämää, lisäävät tietoisuutta sekä itsetuntemusta. Kundaliinijoogan erilaisia tekniikoita voi hyödyntää omassa arjessaan ja ne auttavat selviämään arjen haasteista lievittämällä stressin tuntemuksia, vahvistamalla hermostoa ja auttamalla parempaan uneen. Harjoituksen jälkeen voi huomata koko olemuksessaan ja energiassaan muutoksen rentoutuneempaan, positiivisempaan tilaan.

 

Harjoitukset sopivat lähtökohdiltaan kaikille, eikä lähtötason osaamista vaadita. Voit hypätä mukaan juuri siinä vaiheessa, kun olet nyt itsesi, kehosi ja elämäsi kanssa. Teet harjoitusta aina itseesi keskittyen ilman ulkopuolisia pyrkimyksiä tai vertailua.

Tervetuloa Sydämeni Voiman nettijoogatunneille torstaisin!

 

Tunneista saa nauhoitteen, jos ei pääse liveen mukaan.

 

Syksyn ajan teemana ovat chakrat - nuo itsetutkiskelun keskukset ja ensi torstaina 17.9.2020 on napachakran vuoro.

 

Sytytellään itseemme elämän tulta ja tahtoa

Kundaliinijoogaopettaja Anne Raatikainen

Kiinnostuin energiamaailmasta joitakin vuosia sitten aloitettuani harjoittamaan joogaa. Joogan harjoittaminen vaikutti minuun syvästi ja tunsin harjoituksen jälkeen itseni aina kuin uudelleen syntyneeksi, paremmaksi versioksi itsestäni. Joogaa ennen olin harrastanut paljon aktiivista liikuntaa, erilaisia lajeja koripallosta pilatekseen. Pikkuhiljaa aloin ymmärtää, että tuossa onnellisuuden tunteessa, mitä en ollut koskaan aikaisemmin saavuttanut minkään liikuntaharrastukseni parissa, oli kyse energioista ja niiden tasapainottumisesta. Tämä oli omalle järjelle aluksi hyvin haastavaa ymmärtää, mutta harjoituksesta saadun vahvan kokemuksen ja sisälläni tapahtuvan tietoisuuden kasvun myötä innostukseni ja uskoni energiamaailmaan heräsi suuremmaksi. 

 

Olin käynyt joitakin energiahoidon kursseja, mutta toden teolla tämä maailma alkoi avautumaan minulle, kun vuoden 2020 alussa rakas ystäväni ja opiskelutoverini Paula kannusti minua Annin yksityisopetukseen. Annin rakkaudellisessa ohjauksessa olen löytänyt vahvan yhteyden omaan intuitiooni ja sen tuomaan tietoon. Mitä tutummaksi tuo intuition kautta tavoitettavissa oleva tiedon, mahdollisuuksien ja rakkauden maailma minulle tulee, sen hämmästyneempi olen siitä, että käytämme sitä tietoisesti niin vähän. Kuljen tätä matkaa nöyrin mielin. Vaikka olenkin oppinut ihan hirmuisen nopeassa aikataulussa paljon ja sekä elämäni että ajatteluni on muuttunut runsaammaksi ja merkitykselliseksi, tunnen silti olevani hyvin alussa tämän uuden puoleni kanssa ja jokaisen hoidon, kanavoinnin sekä jokaisessa itsessäni eletyn hetken myötä opin koko ajan enemmän. Minulle hoitajana ja kanavana on tärkeää puhtaus, rehellisyys sekä sallivuus ja rakkaudellisuus kaikkia puoliamme kohtaan. Kutsumukseni on välittää luokseni tuleville vahvistusta, tasapainottumista ja syvempää yhteyttä itseensä, kannustaa jokaista kulkemaan vahvemmin omaa tietään ja löytämään sekä hyväksymään sen keitä kukin todella olemme kaikkien annettujen rakenteiden, mallien ja uskomusten alla. Olet lämpimästi tervetullut oppimaan kanssani lisää mahdollisuuksistamme ja tasapainottumaan.

 

Olen koulutukseltani valtiotieteen maisteri – pääaineenani käytännöllinen filosofia, kosmetologi sekä joogaopettaja (Kundaliini 220h KRI) ja pian valmistuva energiahoitaja. Olen työskennellyt tehdastyössä, hampurilaisbaarissa, siivoojana, myyjänä, kosmetologina ja viimeiset 11 isossa organisaatiossa, joista 9 vuotta esimies- ja johtotehtävissä. Vuodesta 2020 alkaen olen työskennellyt kokopäiväisesti omassa yrityksessäni Tmi Sydämeni Olemusvoima tarjoten jooga-, meditaatio-, ja rentoutuspalveluja. Olen kolmen adoptiokoiran Espanjan galgojen Annan, Elsan ja Eroksen äiti ja avopuoliso kumppanilleni Janille, jonka kanssa olemme kulkeneet yhteistä matkaa 18 vuotta. Tämänhetkinen kotimme on Sipoossa maaseudulla ja sydämeni koti löytyy Hartolan Jääsjärveltä pienestä saaresta. Harrastuksiini kuuluu tällä hetkellä luonnossa oleilu, juoksu omaan tahtiin sekä intohimoinen lukeminen.  

 

Kundaliinijoogaa Hindsbyn Byagårdenilla

Martiksentie 66, sipoo

Tiistaisin klo 19  - 20.30

15. joulukuuta asti

Kundaliinijoogaa netissä
Torstaisin klo 19  - 20.30

17. joulukuuta asti

Sydämeni Voima Facebookissa

Yhteystiedot: anne.h.raatikainen@gmail.com
Puh. 050 3300 147
Sydämeni Voima -facebook/instagram.

Heidi Kotakoski, Lohja

Anna-Riina Zitting, Vantaa

Toiminta-alueenamme Uusimaa

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Vahva Minä