top of page

Vahva Minä Luovuus

Vahva Minä™ Luovuus tarjoaa työkaluja luovuuden herättelyyn ja monimuotoiseen toteuttamiseen. 

Jokainen voi paremmin käyttäessään laaja-alaisesti omaa potentiaaliaan. Omien kykyjen löytäminen vaatii ennakkoluulotonta asennetta ja luottamusta itseen. Jokainen ihminen on luova ja luovuuttaan voi hyödyntää monipuolisesti.

Luovuus on asioiden tekemistä eri tavalla, asioiden yhdistelemistä uudella tavalla, uuden synnyttämistä. Luovuus ilmenee taiteen tekemisen lisäksi elämäsi kaikilla osa-alueilla. Luova ajattelu on läsnä jokaisessa päivässäsi.

 

Vapauttamalla tilaa luovuudellesi teet elämästäsi vaivattomampaa ja mielenkiintoisempaa. Luovuus toimii myös porttina sisimpääsi, tunteisiin ja tapahtumiin joita et tietoisesti ajattele. Ollessasi luomisen tilassa voit turvallisesti purkaa ja puhdistaa olemustasi.

Luovuus ja luominen avaa omaa potentiaaliasi vahvemmin käyttöösi!

Luovuus
 • tarjoaa työkaluja itsen kohtaamiseen ja toteuttamiseen 
 • sallii ilmaista syvimpiä tunteita
 • on ominaista ihmiselle
 • avaa läsnäolon
 • on ehtymätön lähde
 • on rajaton
 • on väylä tiedostamattomaan
 • vapauttaa
 • uudistaa
 • puhdistaa
 • antaa energiaa
Flute Lesson

Värikuvio

Piirrä paperille viivoja tai suuri ympyrä ja jaa se osioihin. Voit jakaa sen esimerkiksi kahteentoista samankokoiseen osioon tai voit jakaa sen intuitiivisesti eri kokoisiin osioihin muodostaen niitä viivainta apuna käyttäen. 

Väritä jokainen osa eri värillä haluamassasi järjestyksessä.

Väritysharjoitus rentouttaa mieltä ja tasapainottaa energioita tuoden läsnäolevaksi. Kun valitset käyttämäsi värit intuitiivisesti, ovat ne niitä värejä, jotka tasapainottavat juuri sen hetkisiä energioitasi.

Maalaa musiikkia

Taidemeditaatioissa tekeminen on meditoinnin ja itseilmaisun kanava. Luovu tavoitteesta tuottaa jokin tietty lopputulos tai noudattaa oppimiasi tekniikoita. Anna sisimpäsi puhua meditatiivisessa tilassa.

Taidemeditaatiot ovat oiva keino purkaa itseäsi, päästä kiinni sinne minne sanat eivät yllä. Taidemeditaatiot voivat toimia myös luovuuden avaajina.

 • Maalaaminen: tee alkuun perusmeditaatio ja aloita sitten musiikin inspiroimana maalaaminen. Anna siveltimen kulkea vapaasti ja intuitiosi valita värit. 

 • Voit miettiä mitä maalaus ilmentää ja voit nimetä työsi. 

Lehtirunot

 Tarvitset sanoma-tai aikakausilehden sekä mustan tussin 

 

 1. Valitse lehdestä yksi lehtiartikkeli. Mikä vain artikkeli on sopiva tähän harjoitukseen.  

 2. Voit halutessasi valita runoon tulevien sanojen määrän jo ennen runon aloittamista (esimerkiksi 10-20 sanaa). Tai voit vapauttaa itsesi sanojen määrästä ja käyttää juuri niin monta sanaa kuin tuntuu tarpeelliselta.

 3. Käytä nyt artikkelia runkona runon tekemiseen. Artikkelin aihe voi poiketa runosta jonka tekstin sanoista muodostat, pyri siis irrottautumaan tekstin sisällöstä ja keskity vain sanoihin.

 4. Ota nyt käteen musta tussi ja ala tussaamaan yli tarpeettomia sanoja tai kirjaimia.   

 5. Jäljelle jäävistä sanoista alkaa muodostua uusi tarina. Voit alkuun tussata varmat sanat pois ja jättää sanat joita saatat tarvita. Tarkista vielä lopuksi ovatko kaikki sanat tärkeitä vai onko tekstissä vielä tarinasi kannalta turhia sanoja. 

 6. Olet nyt luonut runon artikkelin sanoista, teksti tekstin sisällä omine merkityksineen.   

 7. Lopuksi voit vielä nimetä runosi.

Kehystä voimalauseesi

Haaveesi ja rakkaudelliset ajatuksesi tuovat elämääsi iloa ja voimaa. Kehystä voimasanasi ja tärkeät runosi kauniisiin kehyksiin jolloin ne ovat osa sisustustasi kertoen sisäisestä maailmankuvastasi. 

Vinkki! Vaihtele tekstejä ajoittain ja valitse juuri ne tekstit jotka siinä kohtaa tuntuvat ajankohtaisilta. 

Please reload

bottom of page